Pescuit la Dunăre Orșova
Vrei sa pescuiesti la Dunare, care este al doilea fluviu ca marime din Europa, chiar la intrarea lui in tara noastra?
Acum ai ocazia sa parchezi masina chiar pe malul Dunarii, in parcarea noastra privata si apoi sa iti alegi una din camerele aflate in Complexul nostru, deosebit de primitor. Dispunem de 3 tipuri de camere, din care poti admira o priveliste de poveste, toate fiind amplasate cu vedere la Cazanele Dunarii, Clisura Dunarii. Poti sa iti pregatesti unditele si in acelasi timp sa te bucuri de un peisaj unic, fermecator, de pe unul din pontoanele noastre, cu iesire directa la principalul curs al Dunarii.
Complexul Palos din Orsova Clisura Dunarii, este locul ideal unde poti imbina pasiunea ta pentru pescuit, cu timpul pretios petrecut alaturi de familie.
Pasionatii de pescuit au acces la cele doua pontoane si se pot astfel delecta pe malul Dunarii in Cazanele Dunarii sau pot pescui direct de pe mal, in functie de preferintele fiecaruia.
La doar cateva sute de metrii de complexul Palos din Orsova Cazanele Dunarii, este capatul pricipalului drum de acces si incepe o zona virgina, naturala, izolata de zarva cotidiana, unde accesul se face doar pietonal.
Parcurgand acest traseu, veti descoperi numeroase golfuri ale Dunarii, locuri linistite si izolate, preferate de multe specii de pesti de apa dulce, care isi au habitatul natural in Dunare.
Daca alegeti sa veniti insotiti de familie sau prieteni, complexul Palos din Orsova Clisura Dunarii va pune la dispozitie mai multe camere, in cele 3 spatii de cazare in functie de preferintele dumneavoastra: Casa Gratca 164 (8 camere), Cabanute de lemn/Bungalouri (6 camere) si Cabana Palos (2 camere). Absolut toate camerele noastre au baie proprie, TV, WI-FI si vedere la Cazanele Dunarii, Clisura Dunarii.
Si cum orice pescar are nevoie si de un spatiu de depozitare la rece pentru capturile lui, noi va oferim accesul la o bucatarie dotata cu mai multe frigidere, in cadrul Complexul Palos din Orsova, Cazanele Dunarii.
Pestele proaspat prins din mediul lui natural in Cazanele Dunarii, isi pastreaza prospetimea si aroma specifica, mai ales daca este preparat pe gratarul pe care vi-l punem la dispozitie si il puteti servi apoi intr-o atmosfera calda si linistita, pe una din terasele in aer liber ale Complexului, cu vedere la Clisura Dunarii, Cazanele Dunarii. Va puteti relaxa cu un pahar de vin, savurand preparatele preferate intr-un peisaj fermecator.
In Orsova la o distanta de 10 minute de Complexul Palos, se afla doua magazine cu articole de pescuit, de unde va puteti procura nade, momeli si alte accesorii specifice pescuitului in mediul natural.
Ce specii de pesti traiesc in Dunare, ce momeli se folosesc si care monturi sunt cele mai eficiente? Acestea sunt doar unele din cele mai frecvente intrebari care ne sunt adresate.
Speciile de pesti cu habitatul natural in Dunare, se impart in doua categorii: rapitori si ierbivori.
In functie de aceste doua categorii, o sa stiti ce fel de nada si monturi sa folositi.
In zona superioara a Dunarii, la intrarea ei in Romania, aveti ocazia sa capturati următoarele specii de pesti de apa dulce: caras, crap, scrumbie, caracuda, salau, lostrita, somn, mihaltul, vaduvita, clean, biban, mai nou si porcusorul de ses, obletul, sturion, cosacul, mreana, linul (tot mai rar), tiparul de mare, anghila sau heliosul, morunasul, fusarul, avatul, babusca, ghibortul, rosioara, rasparul, rizeafca, platica si stiuca (considerata rapitorul suprem al Dunarii).
Pentru pescuitul in apele interioare ale Dunarii, aveti nevoie sa parcurgeti cateva formalitati.
Nu exista taxe ascune, aveti de parcurs doar cativa pasi pe siteul A.N.P.A, unde permisele se emit in mod automat dupa ce va completati datele personale si incarcati o copie a cartii de identitate.
Dupa ce primiti permisul de pescuit pe adresa de email, mai aveti nevoie de (PG) care se emite de POLITIA DE FRONTIERA online.
La fel este o formalitate si avizul respectiv il primiti pe email.
Complexul Palos din Orsova Cazanele Clisura Dunarii, sprijina si incurajeaza pescuitul sportiv cu eliberarea capturilor, in bune conditii in mediul natural, pentru o dezvoltare durabila si pentru a se bucura si generatiile viitoare de un pescuit antrenant in mediul natural.